Oud worden maakt je zwak

Ik ben geen geriatrische expert en ik heb nog nooit onderzoek gedaan naar ouderen, dus ik dacht er een tijdje over na en besloot het te proberen. De reden is dat vanaf het moment dat mijn moeder 70 werd tot ze stierf op 90-jarige leeftijd, ik mijn moeder meenam naar de badkamer, haar oud zag worden en mensen oud zag worden door te zien hoe ze het laatste jaar in verpleeg- en verpleeghuizen doorbrachten. 강남풀싸롱 Omdat ik gekomen was, dacht ik dat ik iets te zeggen had over de ouderdom.

Als ik je zou moeten vragen om in één woord te definiëren wat het is om oud en oud te zijn, zou ik antwoorden met ‘uitdroging’. Het feit dat verse radijzen vocht verliezen en oneetbaar worden en uiteindelijk oneetbaar worden, en dat het gewicht of het hoofd van een persoon steeds kleiner wordt naarmate ze ouder worden, wordt uiteindelijk veroorzaakt door een fenomeen dat waterverlies wordt genoemd.

Mijn moeder, die negen jaar oud werd, zong dat ik alles zou doen wat ik wilde doen, zelfs als ik 600.000 werd. Zijn moeder is er niet meer en zijn jongste dochter nadert de leeftijd van zes waar hij zo graag naar terug wilde. Het is een getal waarvan ik nooit in mijn leven heb gedroomd de letter zestig te hebben. Dus ik heb er nooit aan gedacht om oud te worden.

Ik heb een paar dagen diep nagedacht over hoe ik oud zou worden. De eerste gedachte die bij me opkwam was wat ik moest doen als ik ziek werd, wat ik moest doen als ik dementie kreeg, wat ik moest doen als ik niet eens kon lopen omdat ik mijn energie verloor. Aangezien dergelijke symptomen academisch al ouderdomsangst worden genoemd, lijkt het erop dat angst voor veroudering niet mijn enige probleem was.

Er wordt voorspeld dat in 2025 de 65-plusser een superverouderde samenleving zal betreden, goed voor meer dan 20% van de totale bevolking. Ik zit in die 20%. Het lijkt erop dat de staat het ouderenprobleem als een maatschappelijk probleem erkent en op verschillende manieren probeert op te lossen.

Het advies van mensen die al eerder oud zijn geworden, was om zich fysiek, economisch, mentaal en van tevoren op de oude dag voor te bereiden.

Wat heb je nodig om je fysiek voor te bereiden? Het meest elementaire is beweging. Als u niet hoeft te bewegen, is lichaamsbeweging zoals wandelen ook goed. Overmatig drinken en overmatig roken moeten ook worden verminderd. Als je alleen maar goede dingen in je mond vond toen je jong was, raad ik je aan om je best te doen om voedsel te vinden dat goed is voor je lichaam en dat te eten.

Het economische probleem is dat het economisch inkomen daalt met pensionering, maar de voorbereidingen voor medische kosten nemen toe door het optreden van ziekten.

Naarmate we ouder worden, neemt de fysieke kracht af, neemt de ziekte toe en is geheugen of beoordelingsvermogen een natuurlijk fenomeen. Terwijl de kinderen vertrekken op zoek naar een partner, vertonen de ouders die in het lege nest achterblijven depressieve symptomen van leegte en teleurstelling. Hoe ga je om met psychische problemen?

Het is niet iets dat op een dag plotseling kan worden voorbereid, dus het is noodzakelijk om vooraf actiever, bewuster en diepgaander voor te bereiden.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다