Varning för infektion av stapelkluster

Antalet bekräftade fall på Jeju Island var i genomsnitt 10,8 per dag, vilket är nära nivån i december förra året. Eftersom åsikter framkom att förstärkning av vissa högriskanläggningar, så som sångövningsrum och PC-rum, inte ensam skulle räcka för att utveckla den nuvarande situationen, från 31 maj till 13 juni, uppgraderades social distans i två veckor till steg 2 och ytterligare förstärkning av karantänsregler genomförs.

Gruppinfektionen som utlöstes av universitetets idrottslag gick igenom flera stadier av seriell infektion och förvandlades till en spridning i hela det sociala livet, inklusive studenter och kontorsarbetare. Eftersom omfattningen av utredningen av bekräftade fall snabbt ökar på kort tid, eftersom den epidemiologiska utredningspersonalen och tiden för karantänmyndigheterna når gränsen, finns det oro för förekomsten av en pandemikris som är utom kontroll.

Faktum är att totalt 2277 COVID-19-diagnostiska tester genomfördes de senaste 3 dagarna och 21 av dem bekräftades. Från och med 17.00 den 4: e är det sammanlagda antalet bekräftade fall i Jeju 1 103. Den första dagen då social distansering tillämpades fanns det 12 nya bekräftade fall, 14 den andra dagen, 12 den tredje dagen och 21 den fjärde dagen. Med tanke på de senaste utbrottsmönstren undersöktes att alla bekräftade fall var invånare i Jeju på grund av seriella infektioner från daghem och underhållningsbarer och infektioner från kontakt med familj och bekanta i Jeju-området.

I synnerhet ökar antalet nya fall av COVID-19 snabbt på grund av gruppinfektion. Korea Centers for Disease Control and Prevention klassificerar det som en klusterinfektion när det finns fler än fem infektioner i rad. Den 3: e bekräftades ytterligare 4 bekräftade fall i Jeju provinsregerings daghem och totalt 10 bekräftade fall bekräftades på underhållningsbaren i Jungang-ro, Jeju-si. Efter den första bekräftade fallet den 30 maj, utfördes ytterligare två bekräftade fall bekräftas på 31:e, och 6 mer på 1:a, 1 på 2: a och 3 mer på 3:e, 풀싸롱 vilket resulterar i totalt 13 personer. Infekterad Med tre klusterinfektioner ökar antalet bekräftade fall snabbt och det finns en möjlighet att antalet kommer att öka ytterligare.

De viktigaste orsakerna till spridningen av Corona 19 är inte att ha på sig en mask, stanna länge i ett inomhusutrymme med otillräcklig ventilation och beteenden som genererar många droppar, som att äta och dricka. När en smittad person andas kommer mycket små partiklar eller droppar som innehåller viruset ut och Corona 19 sprider sig. Dessa droppar eller små partiklar kan andas in av andra, falla i ögonen, näsan eller munnen och i vissa fall förorena ytor som de kommer i kontakt med. Människor som kommer i nära kontakt med en smittad person inom 2 meter är mer benägna att smittas.

Under tiden 05:00 den 5, enligt Jeju Island, vaccinerades totalt 95 943 invånare mot COVID-19, med vaccinationsgraden över 14%. Bland dem stod 28 028 personer som fullföljde den andra vaccinationen för 4% av den totala befolkningen. Eftersom intresset för COVID-19-vaccination har ökat nådde bokningsgraden för vaccinationer också 78,1%, 0,8% p högre än den rikstäckande bokningsgraden. Antalet sökande för schemalagda vaccinationer ökar med genomförandet av ”Åtgärder för att stödja den dagliga återhämtningen av de som har slutfört vaccinationer”.

När vaccinationen fortskrider kan vi bli tråkiga över COVID-19, men för att förhindra ytterligare diskretion måste vi inte sakta ner COVID-19.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 항목은 *(으)로 표시합니다